Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 kleine eierkoeken
– 4 eetlepels skyr
– 4 theelepels passievruchtencurd
Begin met het maken van de passievruchtencurd volgens dit recept. Deze moet volledig zijn afgekoeld voordat je verder gaat met dit recept.
Als je zelf eierkoeken wil bakken, doe je dat volgens dit recept. Ook deze moeten volledig zijn afgekoeld voordat je ze gebruikt. Ik gebruikte voor deze passievrucht eierkoek trifle mini eierkoeken uit de supermarkt.
Scheur de eierkoeken in stukjes. Verdeel de helft van de stukjes eierkoek over 2 glazen. Doe hier in beide glazen 1 eetlepel skyr en 1 theelepel passievruchtencurd overheen. Herhaal dit met de overgebleven eierkoek stukjes, skyr en passievruchtencurd. Serveer direct.
Soms bedenk je de simpelste recepten met dingen die je nog in huis hebt. Ik probeer de laatste maanden wat meer eiwitten te eten omdat ik veel aan het sporten ben. Skyr eet ik daarom vaak 2 keer per dag. Toen ik laatst thuiskwam van een lange mountainbike tocht besloot ik dit te combineren met het restje passievruchtencurd wat ik nog in de koelkast had staan en een eierkoek die ik nog had liggen. Zo onstond deze passievrucht eierkoek trifle. Ik at het als tussendoortje maar het is ook een heerlijk dessert en als je de passievruchtencurd eenmaal gemaakt hebt is het binnen 5 minuten klaar.